Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Apostol'un sahibi yok mu?

Apostol

Mülkiyeti Erdek Belediyesi'ne ait olan Apostol mesire yeri (Çifte Oluklar), kaderine terk edilmiş durumda.

Mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait olan Apostol mesire yeri (Çifte Oluklar), kaderine terk edilmiş durumda.
Geçtiğimiz yıllarda Erdek Belediyesi tarafından restore edilerek ihaleye çıkarılan Apostol mesire yeri, ihaleye katılarak kazanan kişinin kira sözleşmesi yapmaması nedeniyle ihale iptal edilmişti.
İptal olan ihalenin ardından kaderine terk edilen piknik alanında restorasyondan eser kalmadı.
Apostol mesire yerine yapılan ağaç binada büyük hasarlar oluştuğu gözlenirken, binanın çevresine yapılan ağaçtan oturma bankları da teker teker yakılmak için yerlerinden sökülerek tahrip edildi. 

255 metrekare kapalı alanı, 4068 metrekare açık alanı, asırlık ağaçları ve asırlardır gürül gürül akan buz gibi kaynak suyu ile ilçe turizmine bir türlü kazandırılamayan Apostol mesire yeri ile ilgili gazetemize açıklama yapan civar bahçelerde yaşayan vatandaşlar, "Böylesine tarihi bir piknik alanının Erdek için değerlendirilememesi gerçekten içler acısı bir durum. Son yapılan restore çalışmalarının ardından kaderine terk edilen bu tarihi alan artık tamamen bir meyhane gibi kullanılıyor. Burada alkol ve uyuşturucu içiliyor. Bahçemizdeki evlerimizde artık korku ile yaşar duruma geldik. Her gece alkol alan ve uyuşturucu kullanan gençler, yapılı binaya ve ağaç oturma yerlerine büyük zarar veriyorlar. Ne yazık ki kimse buraya sahip çıkmıyor" dediler.
Öte yandan konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, kendisinden önceki dönemde mesire yerine yanlış restorasyon uygulandığını belirtirken, Apostol`un en kısa sürede yeni bir projenin ardından gerçekleşecek restorasyon ile Erdek’e yakışır bir duruma getirileceğini açıkladı.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı